Ekologiczne otręby orkiszowe.

Ekologiczne otręby orkiszowe są bogatym źródłem błonnika mikro i makroelementów w tym żelaza, magnezu, wapna, cynku, potasu, witamin z grupy b i białka. Wartość energetyczna na 100 ml/g 184 kcal Wartość odżywcza na 100 ml/g Białko 15,8 g Węlowodany 19,0 g Tłuszcz 4,5 g
Ekologiczne otręby orkiszowe

Ekologiczne otręby orkiszowe, to produkt powstający podczas procesu przemiału orkiszu na grys orkiszowy. W skład otrąb wchodzi w głównej mierze zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna, to jest warstwa owocowo nasienna. Otręby orkiszu doskonale smakują z przetworami mlecznymi. Mogą stanowić dodatek do musli, płatków, zup, sałatek i sosów. Polecamy również zastąpienie otrębami części mąki w domowych wypiekach i potrawach mącznych. Otręby przed spożyciem zalecamy poddać krótkotrwałej obróbce cieplnej. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna – 289 kcal (1196 kJ) Białko- 16,0 g Węglowodany- 17,0, g Tłuszcz- 7,0 g
Ekologiczne otręby owsiane

Ekologiczne otręby owsiane to produkt powstający podczas procesu przemiału ziaren owsa. W skład otrąb wchodzi w głównej mierze zewnętrzna, najbardziej wartościowa wartstwa ziarna, tj. warstwa owocowo-nasienna. Otręby owsiane doskonale smakują jako dodatek do porannej kaszki śniadaniowej. Polecamy również jako panierkę do kotletów, dodatek do ciast, kopytek, pasztetów warzywnych, chleba, zup, sosów, sałatek. Otręby przed spożyciem zalecamy poddać krótkotrwałej obróbce cieplnej. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna – 359 kcal (1506 kJ) Białko – 18,0 g Węglowodany – 45,6 g Tłuszcz – 7,7 g