Ekologiczna mąka ryżowa pełnoziarnista pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu

Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Ma lekko słodkawy smak, dlatego doskonale sprawdza się jako dodatek do wszelkich wypieków – chleba, ciast, ciastek oraz deserów, nalesników, placków i kotletów. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna – 1508 kJ / 356 kcal Tłuszcz – 2,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g Węglowodany – 74 g w tym cukry – 0,9 g Białko – 7,9 g Sól – 0,02 g Skład: mąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Ekologiczna mąka żytnia typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta.

Ekologiczna mąka żytnia typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Mąka żytnia nadaje wypiekom bardzo wytrawny charakterystyczny posmak. Mąkę żytnią typ 2000 polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych. Skład: mąka żytnia razowa typ 2000* 100% (składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna – 318 kcal (1343 kJ) Białko – 9,0 g Węglowodany – 59,7 g Tłuszcz – 1,7 g